1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Romige Brandnetelsoep

Romige Brandnetelsoep

  • Biologisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2012

Ingrediënten 8 personen



  • 2.5 liter water
  • 5 bouillonblokjes
  • gemalen koriander
  • beetje bakboter en/of olie
  • 2 pastinaken
  • 3 of 4 ajuinen
  • 4 teentjes look
  • 1 rammenasje
  • 1/2 of 1/3 knolselder
  • 2 aardappelen
  • 1 blikje witte bonen
  • half emmertje brandneteltoppen of verse blaadjes (mag ook minder zijn, dan is de smaak minder uitgesproken)
  • verse bieslook
  • zout
  • 2cm verse gember in stukjes
  • peper en zout
  • verse of gedroogde munt
  • verse of gedroogde dille


Verder heb je nodig


Kookpot


Romige brandnetelsoep met witte bonen en ouderwetse groenten en kruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


  • Pluk de brandnetels (handschoenen!) en was ze goed
  • Schil alle groenten en hak ze in fijne stukjes

Bereidingswijze


  • Doe de bakboter in de kookpot en laat de boter heet worden
  • Voeg de ajuin, look en gember toe en bak goed tot ze een beetje bruin geworden zijn
  • Voeg vervolgens knolselder, pastinaak, rammenas en aardappel toe
  • Voeg wat gemalen koriander toe en laat de aroma`s goed vrij komen
  • Voeg het water en vervolgens de bouillonblokjes toe
  • Voeg witte bonen toe
  • Laat 15 minuutjes koken
  • Voeg brandnetels, munt en dille toe en zet het vuur af
  • Laat nog even meekoken
  • Mix de soep
  • Kruid af met peper, zout en verse bieslook

Serveertip

Lekker met zwart brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Evysmult


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Evysmult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top