1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Malvapudding

Malvapudding

  • Afrikaans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-03-2012

Ingrediënten 6 personen


VOOR PUDDING:
30 ml boter
200 g (250 ml) suiker
2 eieren, geklopt
280 g (500 ml) patentbloem, geseeft
10 ml (2 theelepel) koeksoda (bicarbonate of soda), kan jij bij toko`s kopen
190 ml melk
1/8 t zout
30 ml (2 eetlepels) fijn abrikozenjam
30 ml bruin azijn

MAKEN VAN PUDDING:
1. Klopt boter en suiker tot romig en licht van kleur.
2. Voeg geklopte eieren erbij en klopt door massa.
3. Meng nu de bloem er stapsgewijs erdoor.
4. Meng melk met koeksoda en meng met overige ingrediënten door bloem mengsel.
5. Beboter een ovenschaal van 22 x 18 cm en schept pudding erin.
6. Bak voor 60+ min. bij 180*C tot gaar. (toets gaart punt door er een satéstokje in te drukken, als het schoon uitkomt, is het gaar)
7. Steek met achterkant van satéstokje gaatjes over het gehele pudding zodat saus er goed in kunnen trekken.
8. Verdeel warme saus over nog hete pudding.
9. Voor aansnijden wacht je eerst een poosje tot alle saus in pudding is getrokken.



Malvapudding
Malvapudding
Malvapudding

klaar gebakken pudding

klaar gebakken pudding
Malvapudding

verdeel saus erover en laat intrekken

verdeel saus erover en laat intrekken
Malvapudding
Malvapudding
Malvapudding

Foto: Itsonlyalifetime.

Foto: Itsonlyalifetime.

Met weinig woorden; "Stroperig, zoet en zalig!"

Deze pudding is zeker één van het meest bekend en gewilde puddings van Zuid-Afrika die vooral met feestdagen gemaakt worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR SAUS:
250 ml slagroom
250 ml warme water
400 g (500 ml) suiker
30 ml boter
5 ml vanille extract

MAKEN VAN SAUS:
1. Doen in steelpan de slagroom, warme water en suiker en breng al roerend aan kook. (de suiker moet gesmolten zijn)
2. Voeg boter en vanille extract erbij en zodra boter gesmolten zijn word saus over warme pudding verdeeld.

Serveertip

Serveer warm met vanilleroomijs en/of geklopt slagroom en/of custard. Je kan dit ook met Vanillesaus eten.

P.S. Zonder kinderen, kan er ook nog cognac/brandewijn door de saus gemengd worden.

Malvapudding in beeld

Bron

Zuid-Afrika



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top