1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: rioxiann

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-03-2012

Ingrediënten


4 eieren
2 eiwitten
1 maatje (=14gram) energievrije bakbestendige zoetstof (type prodia)
60 gram zelfrijzende bloem
40 gram amandelpoeder
20 gram vloeibare bak - en braadvet
2 peren
2 eetlepels gegrilde amandelen


Verder heb je nodig


Taartvorm, bakpapier


1 portie 1/6
KCAL: 190
KJ: 798
KH: 12,5 G

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eigeren en de eiwitten met de zoetstof
Meng er geleidelijk de gezeefde bloem, het amandelpoeder en de gesmolten vetstof door.
Schil de peren en snijf ze in halve maantjes
Bekleed een taartvorm met bakpapier
Breng het deeg in de taartvorm en duw er de peerstukjes in, maar houd er enkele voor de versiering bovenop.
Bak gedurende ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Strooi er de amandelen over

Bron

Http://eten-en-drinken.infonu.nl/



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top