Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

 • Banket
 • 60-120 min.
 • Geplaatst op 26-03-2012
 • Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

  Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

  Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

 • Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

  Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

  Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

 • Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

  Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

  Duivelse Chocoladetaart met Witte Chocoladevulling en Cacaog

Deze duivelse calorieenbom is een geweldige taart voor speciale gelegenheden. Ik hem hem gemaakt als nagerecht voor de Italiaanse zondagslunch en hij was echt heerlijk! Hij kan natuurlijk ook goed dienen als taart voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen etc. Voor de genieters en de choc-aholics een echte aanrader!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Basistaart voor een taartvorm van 24 cm:
250 gr pure chocolade (liefst met een hoog cacaogehalte)
100 gr boter
100 ml melk
4 eieren
100 gr suiker
200 gr bloem voor taarten
1 zakje gist voor taarten of baking poeder

Voor de vulling:
200 gr witte chocolade
3 gr gelatineblaadjes
3 eieren (2 dooiers, 3 eiwitten)
75 gr verse slagroom
25 gr suiker

Voor de cacaoglazuur:
6 flinke el cacao
6 el suiker
6 el melk
50 gr boter

Voor het bevochtigen van de taart:
1 shotglaasje rum (of een ander type alcohol bijv. wodka, marsala, baileys etc)
2 shotglaasjes water
1 el cacao
2 of 3 el suiker (ligt eraan hoe zoet je het wilt)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 638,43 kcal
Koolhydraten 58,34 g
Eiwitten 13,17 g
Vetten 37,74 g
Benodigdheden
Springvorm van 24 cm, pannetje, mixer, kommen

Voorbereiding

Begin met de basistaarten, zodat deze later kunnen afkoelen.
De chocolade samen met de boter in een pannetje au bain marie smelten. Voeg de melk langzaam toe en met een houten pollepel mengen tot je een homogeen resultaat hebt. De chocoladecreme wegzetten en af laten koelen. In een kom de suiker met de eierdooiers mixen tot je een luchtige lichtkleurige crème hebt. De eiwitten met een snufje zout stijf kloppen in een andere kom. Als de chocolade voldoende is afgekoeld (plus minus op kamertemperatuur) voeg je deze al mixend toe aan het eierdooiers/suiker mengsel. Voeg nu al mixend ook de gezeefde bloem met de baking/gist toe en mix goed door. Neem een pollepel en meng de opgeklopte eiwitten (voorzichtig van onder naar boven mengend, zodat de eiwitten niet inzakken)door het chocolademengsel.
Vet en bebloem een springvorm van 24 cm (of 26cm als je hem lager wilt hebben) in en doe het beslag hierin. Bak de basistaart in een voorverwarmde oven op 180° voor 30-40 minuten. Controleer met een satèprikker of de taart klaar is, komt deze er schoon uit, dan is de basistaart klaar! Laat de basistaart afkoelen en begin met de chocoladecrème.

Bereidingswijze

Laat de gelatineblaadjes voor 10 minuten in koud water weken. Smelt de witte chocolade au bain marie in een pannetje, en breng ondertussen de slagroom en de suiker aan de kook in een ander pannetje. Zodra deze zachtjes begint te koken, zet je het vuur op zijn zachts en voeg je de goed uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Laat de blaadjes goed smelten, zet het vuur uit, en voeg dit mengsel bij de gesmolten chocolade. Goed doorroeren en apart zetten. Splits de eieren en sla 3 eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg 2 dooiers toe aan de (afgekoelde)chocoladecrème, en roer totdat je een gladde homogene massa hebt. Voeg hierna ook de stijfgeslagen eiwitten, voorzichtig roerend van onder naar beneden, zodat ze niet inzakken. Zet de creme in de koelkast, totdat deze genoeg is afgekoeld en stevig genoeg is geworden.
Nu de `taartbevochtiger`: verwarm in een klein pannetje het water met de alcohol en de suiker, en voeg hier het cacaopoeder aan toe. Meng goed door zodat alles is opgelost en homogeen is en laat een beetje afkoelen.
Als de basistaart is afgekoeld en de vulling de juiste stevigheid heeft, kun je beginnen met de compositie van de taart:
Snijd de taart horizontaal in twee gelijke delen en leg 1 laag van de taart op het bord waar je hem wilt serveren.
Bevochtig de laag goed met de gemaakte `taartbevochtiging` en smeer de chocoladecrème over de laag. Kijk zelf hoe hoog je de taart wilt hebben, en hoeveel crème je erop wilt smeren. Dek de laag af met de andere laag van de basistaart, en bevochtig deze weer met het gemaakte vocht. Maak het glazuur door de boter in een pannetje te smelten (op zacht vuur zonder dat deze bruin wordt) en voeg hierbij de melk en de suiker. Los de suiker goed op en voeg nu de gezeefde cacao toe. Roer dit op een heel zacht vuurtje goed door met een houten pollepel, totdat het glazuur in een straaltje van de pollepel valt, en dus dik genoeg is. Laat het glazuur 2 minuutjes afkoelen, voordat je hier de taart mee besmeert/decoreert. Je kunt zelf beslissen of je de taart helemaal wilt bedekken met het glazuur, of alleen de bovenkant van de taart. Eet smakelijk!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pienneke avatar
pienneke 10-10-2013

Hoeveel ml is een shotglaasje deze heb ik niet inhuis.

mmevanwitsen avatar
mmevanwitsen 12-01-2013

Ik heb gisteren deze taart gemaakt. De totale bereidingstijd die ik nodig had was 2,5 uur. Ik heb dan wel de hele taart voorzien van de glazuurlaag, niet alleen de bovenkant. Je bent er lang mee bezig, maar het is zeer zeker de moeite waard! Top recept!

Falathiel avatar
Falathiel 03-11-2012

Hoe lang duurt het ongeveer voordat deze taart klaar is?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten