Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tulband
  4. Lente tulband

Lente tulband

Door: patisjeetje

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2012

Ingrediënten


8 sinaasappels
250 g boter, op kamertemperatuur
750 g suiker
5 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
50 ml whisky (slijter)
100 g witte chocolade, in kleine blokjes


Verder heb je nodig


Grote tulband vorm

Lente tulband

lente tulband.

lente tulband.
Lente tulband
Lente tulband

Heerlijke tulband met frisse smaak van de sinaasappel.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil fijn. Snijd de rest van de schil in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Mix de boter met 250 g suiker, voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix er het bakmeel met 1 mespunt zout door. Meng er het sinaasappelrasp en de stukjes abrikozen doorheen. Doe het mengsel over in de tulbandvorm en bak de cake in 1 uur gaar.Pers 2 sinaasappels uit. Schil de rest van de sinaasappels (met het wit), met een ronddraaiende beweging net als bij een appel. Snijd deze in schijfjes en verwijder de pitjes. Verwarm 500 g suiker in een pan met dikke bodem op laag vuur, zonder te roeren. Neem de pan van het vuur zodra de suiker gaat smelten, maar nog niet karamelliseert. Roer er het sinaasappelsap en de whisky door. Neem de tulband uit de oven en schenk er de helft van de warme sinaasappelstroop over. Laat in de vorm afkoelen. Schenk de rest van de stroop over de schijfjes sinaasappel. Verwarm de chocolade in 2 min. in de magnetron bij 600 watt, roer daarna gedurende 1 min. om de 15 sec. even om. Keer de tulband om op een bord. Schenk de chocolade erover en bestrooi met de sinaasappelreepjes. Snijd de tulband in 15 plakken en serveer met de met sinaasappelstroop overgoten sinaasappelschijfjes.

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patisjeetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top