Gebraden kip onder de huid gevuld met pancetta en tijm

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2012
  • Gebraden kip onder de huid gevuld met pancetta en tijm

    Gebraden kip onder de huid gevuld met pancetta en tijm

    Gebraden kip onder de huid gevuld met pancetta en tijm

alle smaken trekken heerlijk in de kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr. pancetta
3 teentjes knoflook
5 takjes tijm
1 tl. geraspte citroenschil
2 eetl. zachte boter
grof gemalen peper
1 kip (biologisch)ca 1,5 kg
1 tl grof zeezout
200 ml droge witte wijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op
elektrisch 180 graden
hetelucht 155 graden
Gas stand 2

Bereidingswijze

Snijdt de pancetta heel fijn
Was de tijm schud droog en ris de blaadjes van de takjes
pers de knoflook uit
Meng de tijmblaadjes, met de knoflook en pancetta met de geraspte citroenschil en de boter.
strooi de peper erover
Duw de huid van de kip met de vingers voorzichtig los vanaf de hals zodat het vel niet scheurt
Duw de vulling tussen de huid en het vlees en verdeel goed over het grootste gedeelte van de kip
Bestrooi de kip rondom met zeezout voor een knapperig korstje
Leg de kip met de borst naar onderen in een niet te grote ovenschaal en giet de wijn in de schaal
Braad de kip in het midden van de oven in ong. 1 uur en 30 minuten mooi bruin en gaar, Keer de kip 1 x 30 minuten voor eind braadtijd dus na 1 uur, zodat het vel van de borst lekker knapperig wordt

Bron

Foodies

Serveertip

Serveer er jonge lentegroente bij en gekookte krieltjes met boter

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten