1. Home
  2. Recepten
  3. Meringue
  4. Zabaglione met Meringue

Zabaglione met Meringue

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-03-2012

Ingrediënten 4 personen




Zabaglione met Meringue
Zabaglione met Meringue

Gebruik hier wel kakelverse eieren voor

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

4 eierdooiers
3 eetl. fijne suiker
100 ml dessertwijn
2 eiwitten
4 meringue schuimpjes

Bereidingswijze

Scheid de eieren en klop in een glazen of metalen kom de eierdooiers, 2 eetl.suiker en de wijn met eet de mixer tot een dik romig mengsel
Zet de kom op een pan met een laagje kokend water, zorg dat de kom het water niet raakt.
Blijf nog circa 5 minuten kloppen tot de dooiers gebonden zijn tot een lichte romige mousse.
Klop de eiwitten (van 2 eieren)in een schone kom stijf en voeg geleidelijk 1 eetl. suiker toe.Spatel het stijve eiwit door de dooiermousse. Giet de mousse in glazen en bestrooi met verkruimelde meringue

Bron

Foodies



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top