Croque Madame muffins
- Frans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Een variant op de croque madame. Vegetariërs kunnen de ham weglaten.
Ingrediënten 4 personen
boterbloem
200 ml melk
nootmuskaat
dijon
halfje melkwit
gekookte ham
eieren (kleine)
kaas (gruyere of comte of welke kaas je lekker vindt)
Benodigdheden
MuffinbakplaatOven
Bereidingswijze
Maak een roux met een flinke lepel boter en evenveel bloem. Laat een paar minuten bakken en voeg langzaam de melk toe, en breng op smaak met nootmuskaat, een lepel dijon en zout en peper.
Neem een stapeltje witbrood en snij de korsten eraf. Rol de boterhammen plat met een deegroller to ongeveer de helft van de dikte. Smelt wat boter en smeer de boterhammen aan beide kanten in.
Doe de boterhammen in de voorgevormde muffinbakplaat. Doe wat ham in de muffins. Doe overal een ei in, bij gebrek aan kleine eieren laat wat eiwit uit een groot ei lopen en doe ze daarna in de broodbakjes. De bakjes moeten niet te vol zijn want er moet nog saus bij.
Voeg de bechamelsaus toe. Rasp de kaas eroverheen. Bestrijk de randen van de bakjes met gesmolten boter. Doe 15 minuten in de oven op 180 graden voor een zachte dooier, voor een harde dooier 5 minuten extra.
Bron
Rachel Khoo