"Gezonde" brownie
- Slanke keuken, Tussendoortje
- 0-10 min.
- Geplaatst op 23-03-2012
Zalige en gezonde variant op de traditionele brownie zonder bloem, boter, suiker en oven....
Ingrediënten
* 400 gram ontpitte dadels* 250 gram walnoten
* 90 gram cacao
* 1/4 theelepel zeezout
* eventueel lepeltje honing of agavesiroop
* snufje zout
Benodigdheden
KeukenmachineLuchtdicht bakje om te bewaren (alleen nodig als je het niet in één keer op kunt eten ;-))
Bereidingswijze
Hak de walnoten in de keukenmachine erg fijn. Voeg de cacao en het zout toe en meng het met de walnoten.
Voeg dadel voor dadel toe via de vulopening totdat er een kruimelige, plakkerige massa ontstaat. Als de dadels wat groot zijn (of de keukenmachine niet sterk genoeg) kun je de dadels ook eerst fijner snijden of knippen.
Druk de massa in een schaaltje van ongeveer 20x20. Sluit het schaaltje af en zet het in de koelkast om op te stijven.
Bron
my new roots
Serveertip
Lekker bij de koffie, thee, limonade, als toetje, als tussendoortje of gewoon als gebakje!
Laatste reacties
Een tip: in de arabische winkels kun je dadel pasta kopen. Mengen met de walnoten en klaar!
Fijn te lezen dat het recept in de smaak is gevallen.... Ik maak het zelf ook nog regelmatig.
Bedankt! neem je recept mee. Groetjes, Adeline
Heerlijk! Ik heb ze gemaakt toen ik visite kreeg en iedereen was er weg van. Onze kinderen vonden het ook erg lekker!