Satesaus

  • Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 23-03-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
2 tl sambal
1 el olijfolie
4 el pindakaas (lekkerste is met stukjes noot erin!)
2 el ketjap manis
2 el bastardsuiker
2 el azijn
2 el ketchup
evt. melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekepan

Bereidingswijze

olijfolie verwarmen in koekepan, ui, knoflook en sambal kort verhitten. Als de ui glazig is pindakaas, ketjap, suiker, azijn en ketchup erbij. Naar smaak extra sambal toevoegen. Vervolgens aanlengen met water totdat de saus de juiste dikte heeft (1 a 2 glazen). Dit kan ook met melk om een romigere satesaus te krijgen, een aanrader!

Laatste reacties

karin11213 avatar
karin11213 23-03-2012

Maak altijd de variant zonder suiker/azijn/ui dus ben heel benieuwd naar deze versie. Ga het uit proberen. Dank je wel en een fijn weekend. Groetjes Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten