1. Home
  2. Recepten
  3. Satesaus

Satesaus

  •  , Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-03-2012

Ingrediënten 4 personen


1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
2 tl sambal
1 el olijfolie
4 el pindakaas (lekkerste is met stukjes noot erin!)
2 el ketjap manis
2 el bastardsuiker
2 el azijn
2 el ketchup
evt. melk


Verder heb je nodig


Koekepan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olijfolie verwarmen in koekepan, ui, knoflook en sambal kort verhitten. Als de ui glazig is pindakaas, ketjap, suiker, azijn en ketchup erbij. Naar smaak extra sambal toevoegen. Vervolgens aanlengen met water totdat de saus de juiste dikte heeft (1 a 2 glazen). Dit kan ook met melk om een romigere satesaus te krijgen, een aanrader!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lonneke1990


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lonneke1990
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top