Nasi goreng speciaal met saté babi, saté ajam

  • Aziatisch, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Nasi goreng speciaal met saté babi, saté ajam

    Nasi goreng speciaal met saté babi, saté ajam

    Nasi goreng speciaal met saté babi, saté ajam

Dit is een complete feestmaaltijd zoals ik hem graag in het weekend maak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak rijst 500 Gr.
2 stengels prei
2 grote uien
1 rode peper
1 teen knoflook
3 dikke plakken ham
3 eieren
50 ml ketjap (heel zoet)
1 pakje mix voor nasi speciaal
óf
1 pakje boemboe voor nasi van Conimex
Olie

Voor de saté ajam en de saté babi erbij:

500 Gr. verse kipfilet
500 Gr. magere varkenslappen
Satésaus
Satéprikkers lang
2 zakjes Conimex marinade voor saté
3 el olie
1 el ketjap manis
1 el water

Voor de sajoerboontjes:

500 gram verse sperziebonen
1 bakje Conimex boemboe voor sajoerboontjes
2 el olie
200 ml water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaaltjes, snijplank, kookpan en goede wok.

Bereidingswijze

- Neem het vlees uit de verpakking. Snij met een koksmes de kipfilet in blokjes van ruim 1 x 1 cm. Doe dit in een schaal. Snij ook de varkenslappen in blokjes van ruim 1 x 1 cm. Doe dit vlees in een andere schaal. Neem elk een zakje Conimex marinade en maak de marinade 2x aan met elk 3 el olie, 1 el ketjap en 1 el water. Meng dit door elkaar. Doe het vlees er bij en roer het vlees goed door deze marinade. Laat daarna 15 minuten afgedekt met folie staan zodat de marinade in het vlees kan trekken. Als de marinade in het vlees is getrokken rijg dan deze blokjes aan de lange satéprikkers. Gaar de satéetjes óf onder de grill, óf op een BBQ, maar gaat ook prima in een (grill)pan. Als de saté`s gaar zijn leg ze dan op een voorverwarmde schaal en doe de satésaus er over.

- Neem het pak rijst en kook de rijst in water zoals is aangegeven op de verpakking. Meestal 8 minuten en ik reken altijd 125 gram per persoon. Als de tijd om is giet de rijst af, laat hem uitlekken en belangrijker laat hem afkoelen of koel hem even terug.

- Was de prei en snij deze in fijne ringen. Snipper de uien en snipper het teentje knoflook heel fijn. Snij de rode peper (of de helft voor minder pittig) ook heel fijn. Snij de hamplakken in kleine blokjes. Maak dan de nasimix aan met 150 ml heet water en laat het even intrekken. Schrambel snel de 3 eieren in een pan. Je krijgt dan mooie stukjes ei.

- Doe de olie in een wok en laat lekker heet worden. Doe de groente en blokjes ham in de wok en wok die in 2 minuten glazig gaar. Vuur hoog en doe de rijst er bij, goed omscheppen, doe het kruidenmengsel er bij en de ketjap. Begint nu wel lekker te ruiken. Doe als laatste de stukjes gescrambelde ei er bij. Zo krijg je een leuke kleurvariatie. Doe dan in een grote voorverwarmde schaal.

- Was de boontjes en halveer ze. Kook deze even 3 minuten, ze hebben dan een bite en haal ze uit het water. Doe de 2 el olie in de wok, doe de boontjes er bij en wok de boontjes nog 2 minuten. Doe dan de mix en 200 ml water er bij en laat dit nog 7 – 10 minuten inkoken. Nu heb je er lekker pittige groente bij zogenaamde hete boontjes .

Serveertip

Ik serveer er nog kroepoek en een frisse komkommersalade bij.

Lekker met een koud pilsje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten