De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat (en de le
- Nederlands, Nagerecht
- 10-20 min.
Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.
Ingrediënten 10 personen
2 pakken stroopwafels (12)1 zakje mini stroopwafeltjes
600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer)
40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;)
150 gram nougatinestukjes
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
500-ml slagroom
2 zakjes klopfix
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 784,57 kcal |
Koolhydraten | 81,32 g |
Eiwitten | 8,78 g |
Vetten | 47,01 g |
Bereidingswijze
- Neem de stroopwafels (alle grote) en maal deze in de keukenmachine. Mogen best wat grove stukken inzitten (dat is juist lekker!).
- Klop ondertussen de slagroom en klopfix stijf en voeg hier de roomkaas, vanillesuiker, suiker en het merg van een vanillestokje bij. Dan als laatste de nougatine. Proef tussendoor goed of het niet te zoet wordt. Laat dan gewoon de suiker achterwege (vind ik persoonlijk lekkerder).
- Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in de magnetron of pannetje (zodat de stroop lekker kleverig wordt).
- Bedek een ingevette springvorm met een deel van de koekkruimels (en wat gebroken wafels zodat er nog flinke stukken tussen zitten)als bodem en druk goed aan.
- Doe hier nu een flinke laag roomkaas-slagroom mengsel op en hierover strooi je wat stroopwafel brokjes/stukken. Vervolgens weer een flinke laag roomkaas-slagroom en maak het geheel af met de overige stroopwafelbrokjes.
- Dan als finishing touch de mini stroopwafeltjes over de taart decoreren (en 3 uur opstijven in de koelkast) en klaar is kitt.
In een half uurtje een prachtige taart die echt om te smullen zo lekker is.
Serveertip
Als dessert gaat de taart goed met sterke koffie. Je kunt overigens de taart ook los in mooie glazen maken. dan zie je mooi de opbouw van de taart in het glas.