De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat (en de le

 • Nederlands, Nagerecht
 • 10-20 min.
 • Geplaatst op 22-03-2012
 • De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat (en de le

  De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat (en de le

  De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat (en de le

 • De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat (en de le

  De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat (en de le

  De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat (en de le

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2 pakken stroopwafels (12)
1 zakje mini stroopwafeltjes
600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer)
40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;)
150 gram nougatinestukjes
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
500-ml slagroom
2 zakjes klopfix
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


 • Neem de stroopwafels (alle grote) en maal deze in de keukenmachine. Mogen best wat grove stukken inzitten (dat is juist lekker!).
 • Klop ondertussen de slagroom en klopfix stijf en voeg hier de roomkaas, vanillesuiker, suiker en het merg van een vanillestokje bij. Dan als laatste de nougatine. Proef tussendoor goed of het niet te zoet wordt. Laat dan gewoon de suiker achterwege (vind ik persoonlijk lekkerder).
 • Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in de magnetron of pannetje (zodat de stroop lekker kleverig wordt).
 • Bedek een ingevette springvorm met een deel van de koekkruimels (en wat gebroken wafels zodat er nog flinke stukken tussen zitten)als bodem en druk goed aan.
 • Doe hier nu een flinke laag roomkaas-slagroom mengsel op en hierover strooi je wat stroopwafel brokjes/stukken. Vervolgens weer een flinke laag roomkaas-slagroom en maak het geheel af met de overige stroopwafelbrokjes.
 • Dan als finishing touch de mini stroopwafeltjes over de taart decoreren (en 3 uur opstijven in de koelkast) en klaar is kitt.


In een half uurtje een prachtige taart die echt om te smullen zo lekker is.

Serveertip

Als dessert gaat de taart goed met sterke koffie. Je kunt overigens de taart ook los in mooie glazen maken. dan zie je mooi de opbouw van de taart in het glas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tobiasvanderavort744 avatar

Ik liep van de week over de Vismarkt in Utrecht en lang de allermooiste stroopwafels die ik ooit heb gezien:: www.waffel.nl Ik moest gewoon stoppen om er foto's van te nemen!

clair1991 avatar
clair1991 20-04-2015

Ik heb hem gemaakt, de vulling was erg lekker maar de stukken stroopwafels waren gelijk beton geworden. Ik vermoed dat door het smelten en weer opstijven van de stroop kwam. Ik ga hem nog ene keer maken maar dan zonder smelten Dankjewel

fgrooten avatar
fgrooten 22-03-2015

Wij vonden hem lekker! Hebben wel van alles 2/3 genomen, anders was het veel te veel.

tina1951 avatar
tina1951 22-03-2014

Dankje en zal dit zeker proberen .

Veertje11 avatar
Veertje11 10-03-2014

Het is het helemaal waard dat het recept in de top 100 staat

gewoonkim avatar
gewoonkim 15-09-2012

Ik heb hem nou in de koelkast staan, maar vraag me af of het nog goed komt... Want de slagroom samen met de klopfix werd niet stijf.. Ik heb het met een mixer gemixt, maar het bleef vloeibaar.. Hoe kan dat dan?

Little_Kitt avatar
Little_Kitt 06-09-2012

Haha Zo is het Smuleke! Natuurlijk een dikmaker, maar normale taart is dat ook... en ach, zo heel af en toe... en je kunt natuurlijk allerlei zaken zelf vervangen. Gaat om de basis, dus stroopwafels kun je ook suikervrije nemen of een koeksoort die je wel wilt eten.

smuleke avatar
smuleke 29-06-2012

wat nou bah ? heb je hem al gemaakt ? ik wel nl. en hij viel bij al mijn gasten super in de smaak. Natuurlijk is het een dikmaker, maar je eet het toch niet iedere dag ? een aanrader wat mij betreft !

vegavisje avatar
vegavisje 12-06-2012

Bah!

will_s avatar
will_s 08-06-2012

Hoi hoi. Dit is best een lekkere taart ! En weet je, als je dit niet wilt eten , dan ga je er toch gewoon aan voorbij !Ik neem hem lekker mee ! Dank je wel voor dit recept ! Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten