Stoofvlees een echte Hollandse kost?

  • Indonesisch, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2012
  • Stoofvlees een echte Hollandse kost?

    Stoofvlees een echte Hollandse kost?

    Stoofvlees een echte Hollandse kost?

EEN ECHTE HOLLANDSE KOST DENK JE! NEE HOOR, WE GAAN HEM NU EENS OP Z`N INDONESISCH KLAARMAKEN!


Dit recept wordt tegenwoordig in de oven gezet, maar de wat ouderen onder ons weten dat dit super heerlijk is door het te laten sudderen op een vlammenspreider op de allerlaagste vlam.
Dit laatste heb ikzelf dus echt wel op deze wijze gedaan!!!!!!!!
Verrukkelijk!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten

    700 gr hamlappen, in dobbelsteentjes snijden ; zout en peper ; arachideolie of oosterse roerbak olie (heb ik zelf gebruikt); 3 uien in grove stukken gesneden ; 4 teentjes knoflook fijn gehakt ; verse gember ongeveer 3 cm, raspen ; 1 rode peper zonder de zaadjes fijn gehakt ; 1 blikje tomatenpuree van ongeveer 70 gr. ; 6 el. ketjap manis ; 8 dl. vleesbouillon (van tabletten of poeder ) en maizena.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
flinke braadpan met deksel of wok

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 220 graden. Dit is alleen nodig uiteraard als je het in de oven gaat bereiden!

Bereidingswijze


    Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan of wok, en bak de vleesblokjes bruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan. Op een vlammenspreider zetten, vuur helemaal klein (kleinste vlam) en deksel iets schuin. regelmatig een keer doorroeren.
    Precies een uurtje en het vlees smelt op je tong. ik heb wel nog wat maizena gebruikt om de saus dikker te maken.
    Nog een lekkere tip van
    Gitta - b: roer er op het laatst nog een eetl. pindakaas doorheen. HMMMM

    voor de kokkerellers die het gerecht in de oven maken:
    oven voorverwarmen op 220 graden c
    Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met maïzena.
    Wilt je het nog lekkerder, schep er dan eens ananasblokjes vlak voor het serveren doorheen.

Bron

www.goedenwel

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 25-02-2017

lechat65, dank je wel voor je leuke reactie na het maken van dit recept. Fijn dat het zo goed gesmaakt heeft en heel leuk dat je het al vaker gemaakt hebt.Fijne dag nog

lechat65 avatar
lechat65 25-02-2017

Ik heb het nu een aantal keer gemaakt met wat variaties door er extra groentes in te doen en een schepje sambal, heerlijk!

gitta_b avatar
gitta_b 27-03-2012

Afgelopen weekend dit gerecht gemaakt (enkele aanpassingen aangezien ik niet alle ingeredienten in huis had, ipv verse gember een scheut gember siroop en ipv rode peper heb ik sambal gebruikt), gewoon in een ouderwetse braadpan en het was heerlijk! Volgende keer zal ik het recept volgen!

karin11213 avatar
karin11213 22-03-2012

ziet er lekker uit, ga het uitproberen in de slowcooker. Dank je wel. Gr. Karin

gitta_b avatar
gitta_b 22-03-2012

mmmm, en aan het einde een lepel pindakaas erdoor roeren!

adeline43 avatar
adeline43 21-03-2012

Hoi Ruth, ik neem je recept mee en ga het in de slowcooker maken.Je hoort van me hoe het smaakte, groetjes Adeline

susan56 avatar
susan56 21-03-2012

Lijkt me erg lekker, ik zou het ook gewoon laten pruttelen, je hoort van me hoe het smaakte, groetjes Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten