1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Pom

Pom

Door: Joyce1956

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2012

Ingrediënten


2 uien
4 tomaten
1 kg kippenpoten of dijen
zout
versgemalen peper
nootmuskaat
200 g mager gerookt spek of zoutvlees
in blokjes
olie
1 bosje bladselderij
400 ml kippenbouillon
1.5 kg geraspte aardappel of tajer (geraspt
uit de diepvries)
sap van 2 sinaasappels
sap van 2 limoenen
2 el suiker


Verder heb je nodig


Ovenschaal,rasp,

Pom
Pom

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175°C.

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd de kip in stukken en kruid ze met zout, peper
en nootmuskaat. Braad in een pan de kip aan in de
olie. Voeg ui, tomaat, spek, selderij en bouillon toe en
laat dit circa 20 minuten rustig koken. Verwarm de
oven voor op 175 °C. Meng de geraspte aardappel met
sinaasappelsap, limoensap en suiker en verdeel de helft
van het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
Verdeel hierover het kipmengsel en dek het af met de
rest van het aardappelmengsel. Zet de pom circa 1 uur in
de oven.

Bron

24 Kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top