Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Zalige Risotto met Garnalen-Roomsaus

Zalige Risotto met Garnalen-Roomsaus

Door: MandyInItaly

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-03-2012

Ingrediënten 4 personen


Voor de Risotto:

20gr boter
4 el olijfolie
1 ui
320 gr canaroli rijst van goede kwaliteit
1 liter visbouillon
1 flink glas witte wijn
1 flinke mespunt gemalen spaanse peper
zout

Voor de Garnalen-Roomsaus
1 flinke el boter
1 ui
80 ml (2 shot-glaasjes) cognac of brandy
600 gr garnalen/reuzengarnalen
4 el olijfolie
200 ml room
8 el `klaargemaakte` tomatensaus
een bosje bieslook
zout


Zalige Risotto met Garnalen-Roomsaus
Zalige Risotto met Garnalen-Roomsaus

Deze verukkelijke risotto had ik gemaakt ter gelegenheid van Valentijnsdag (ik weet het, het is een beetje laat) en deze risotto heette dan ook `Il risotto degli innamorati`, de risotto van de verliefden. Ik wilde jullie hem niet onthouden, want ik denk dat ik in mijn leven nog nooit zo`n heerlijke risotto heb gemaakt! Echt ZALIG!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de garnalen schoon door zijn harde schilletje en zijn staart te pellen. Snijdt hierna zijn darmkanaal eruit van een nare smaak geeft aan de risotto.
Was en snipper de bieslook. Pel en snipper de uien

Bereidingswijze

Maak eerst de roomsaus;zet een pan op jet vuur en smelt de boter in de olijfolie, voeg de ui samen met de helft van de gesnipperde bieslook toe en laat even fruiten. Voeg nu de garnalen toe en laat een minuutje meebakken. Doe de cognac erbij en laat deze al roerend verdampen. Breng op smaak met wat zout. Voeg nu de tomatensaus en de room toe en roer goed door, totdat de saus een mooie roze kleur heeft, en ietsjes ingedikt is. Proef of er nog zout bij moet en zet de pan weg voor later.

Begin met de Risotto; verwarm de bouillon en laat in een flinke pan de boter in de olie smelten (zonder deze bruin te laten worden) en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en laat deze even meefruiten totdat deze zijn intens witte kleur verliest en iets glazig wordt. Voeg nu de wijn toe en laat deze op hoog vuur verdampen. Verlaag de warmtebron en begin nu met de eerst paar (opschep)soeplepels bouillon bij de rijst te doen. Elke keer als de rijst het vocht heeft opgenomen doe je een nieuwe soeplepel bouillon erbij. Dit herhaal je totdat de rijst bijna gaar is. Wanneer hij bijna gaar is voeg je de spaanse peper en de garnalensaus toe, en kook je de rijst af. Proef of er nog zout bij moet, en laat de risotto 5 min afgedekt rusten. Garneer met de overgebleven bieslook en buon appetito!

Serveertip

Ik heb deze risotto geserveerd met als voorgerecht gegratineerde sint-jakobsschelpen, en als bijgerecht een verukkelijke lauwe salade van octopus, garnalen, inktvis en aardappel. Maar volgens mij is een simpele groene salade hier ook heerlijk bij!

Bron

Giallo Zafferano



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MandyInItaly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top