Cannelloni met Italiaanse groentenmix, gehakt en boursin
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Super gemakkelijk met de verse lasagnebladen uit de koeling van de supermarkt. De Italiaanse groentenmix even wokken met gehakt. Op smaak maken met wat kruiden en boursin en dan in de oven. Heerlijk ook volgens mijn nichtje en haar vriend.
Vegetariërs laten het gehakt gewoon weg. Ik heb het zelf zonder het gehakt gegeten en de vulling smaakt toen ook heel lekker!
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pakje verse lasagnebladen uit de koeling van de supermarkt1 zak Italiaanse groentemix (plm. 400 gram)
350 gram rundergehakt
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
1 pakje roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin) (150 gram)
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
peper, zout
scheutje tabasco
1 afgestreken eetlepel bloem
100 ml rode wijn of eventueel melk
Voor de saus:
1 blik gepelde tomatenblokjes
peper, zout
1 theelepel gedroogde oregano
mespunt suiker
1 teentje knoflook
1 eetl olijfolie
1 glas rode wijn
OF als je het jezelf nog gemakkelijker wilt maken:
1 pakje gezeefde tomaten
2 theelepels oregano
2 theelepels suiker
1 pakje gezeefde tomaten (plm. 500 gr)
100 gram geraspte pittig belegen kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 642,73 kcal |
Koolhydraten | 56,39 g |
Eiwitten | 28,24 g |
Vetten | 29,04 g |
Benodigdheden
Wokovenschaal
Voorbereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in de wok. Bak het gehakt rul. Voeg de uisnippers en de knoflook toe en bak deze even mee.
Doe dan de groentemix, oregano, tijm en rozemarijn erbij en bak dit alles omscheppend plm. 5 tot 7 minuten.
Strooi de bloem over de groente en roer alles goed door. Giet de rode wijn of de melk erover en roer zolang tot je een mooie, iets gebonden, massa krijgt. Roer de roomkaas erdoor en maak op smaak met peper, zout en tabasco.
Saus::
Maak de tomatensaus door de olie te verhitten en de knoflook even te laten zweten. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat even doorkoken. Maak op smaak met peper, zout, oregano en suiker.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Bedek de bodem van de vuurvaste schaal met wat van de tomatensaus.
Neem een lasagnevel en leg hierop een flinke lepel van de groente-gehaktmassa.
Rol het lasagneblad op en leg het in de schaal. Ga zo door tot alles op is. Giet de tomatensaus over de cannelloni.
Bestrooi met geraspte kaas.
Zet de schaal 30-35 minuten in de oven tot de pastarolletje een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
Serveertip
Lekker met een salade.