Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Babi Pangang, zoals bij de Chinees

Babi Pangang, zoals bij de Chinees

Door: martien22

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2012

Ingrediënten 2 personen


2 schouderkarbonades
200 ml water
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 tl sambal
1el ketjap
1/2 steranijs
1 tl zout
2 el rijstwijn of droge sherry
1 tl gemberpoeder (djahé)
1/2 el bruine suiker

atjar tjampoer

Voor de saus:
2 cm verse gember
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl sambal
1 el suiker
ca 200 ml kookvocht
4 el azijn
4 el gembersiroop
ca 1 el maïzena
voeg naar smaak wat zout toe



Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees.
Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het water in een niet te grote pan, voeg alle smaakmakers toe, roer even en leg de schoudercarbonades in het water. Zorg dat ze net onder water staan.
Breng aan de kook en laat de karbonades 45 min zachtjes doorkoken.
Keer de karbonades halverwege de kooktijd een keer om en controleer of er nog voldoende kookvocht in de pan zit.
De karbonades moeten nog net onder staan, voeg zonodig iets water toe.
Zet als de kooktijd om is de hittebron uit. Laat de karbonades met de deksel op de pan, in het kookvocht afkoelen.

Laat de atjar uitlekken.

Haal de karbonades uit het kookvocht. Bewaar het kookvocht voor de saus.
Dep de karbonades heel goed droog met keukenpapier.
Doe dit zorgvuldig want als de karbonades niet goed droog zijn gaat het hete vet erg spatten.
Snijd de botten uit de karbonades.

Verhit het frituurvet tot 180 graden.
Doe het vlees in de pan en frituur 2 - 4 minuten tot het bruin en krokant is.
Snijd de gefrituurde karbonades in reepjes.

Voor de saus:
Doe het kookvocht met de tomatenpuree, fijngesneden verse gember, sambal en suiker in een steelpannetje,
breng het aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de azijn en gembersiroop toe en verwijder de gember.
Meng de maïzena met wat water en voeg dit toe.
Laat dit nog een paar minuten trekken en giet de saus over de in reepjes gesneden karbonades.

Serveertip

Serveer met rijst, nasi of bami



Deel dit recept

Reacties (43)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martien22
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top