1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kapucijners op zijn Italiaans

Kapucijners op zijn Italiaans

Door: molenmeisje

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2012

Ingrediënten 4 personen


1 blik kapucijners 500 gram gesneden groente: courgette, broccoli, paprika, ui 1 blikje tomatenblokjes 2 el olijfolie 3 schouderkarbonades zonder bot in reepjes gesneden 2 gesnipperde tenen knoflook 1 koffiebeker fusilli pasta ongekookt ½ kruidenbouillonblokje 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden flink wat verse basilicum mespunt chilivlokken peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Flinke sudderpan

kapucijners
kapucijners
Kapucijners op zijn Italiaans
Kapucijners op zijn Italiaans

De nootachtige smaak van de kapucijners geeft het gerecht pit. Vol groente en vezels dus ook supergezond.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze afkoelen. Doe de kapucijners in een zeef en spoel ze af.

Bereidingswijze

Bak het vlees aan in de olie en voeg in stapjes de groente toe. Laat dit zachtjes gaarbakken en voeg vervolgens de knoflook, chili, tomatenblokjes, het halve bouillonblokje, de gedroogde kruiden en de uitgelekte kapucijners toe.
Laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes pruttelen. Tot slot gaat de pasta erbij. Schep voorzichtig door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes doorwarmen. Voor het serveren scheur je flink wat basilicum over het gerecht.

Serveertip

Geef er knapperig volkoren stokbrood, een rucolasalade en een koud biertje bij



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top