Geroosterde kikkererwten

  • Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2012
  • Geroosterde kikkererwten

    Geroosterde kikkererwten

    Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten?? Ja, geroosterde kikkererwten!
Het is zaterdagavond en waar heb je dan zin in? In iets knapperigs en hartigs, want zaterdagavond in natuurlijk snack-avond.
En om deze snack toch enigzins verantwoord door te komen maakte ik dit recept. Héél eenvoudig, gezond en reuze lekker!!

Deel dit recept

Ingrediënten
Blik of pot kikkererwten
1 eetlepel olijfolie
1 a 2 eetlepels kruiden (cajun, knoflookpoeder, paprikapoeder, italiaans, gewoon wat je lekker vindt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Spoel de kikkererwten onder koud water af en droog ze door ze op een theedoek te leggen en voorzichtig heen en weer te rollen. Verwijder eventueel de losse vliesjes.
Om er zeker van te ijn dat ze goed droog zijn kun je ze eventueel ook nog even aan de lucht laten drogen (1/2 uurtje)

Bereidingswijze

Meng de olijfolie en de kruiden door elkaar en giet dit over de kikkerewten. Zorg dat alle kikkererwten bedekt zijn met het mengsel.
Leg de erwten op een bakplaat en spreidt ze uit tot één laag.
Bak de erwten +/- 45 minuten op 200 graden en roer ze elke 15 minuten, bak ze totdat ze goudbruin en krokant zijn.

Controleer of ze lkker krokant zijn door er een paar van de bakplaat te halen, iets af te laten koelen en te proeven.

Bron

foodgawker.com

Serveertip

Lekker bij de borrel! Vol met eiwitten, voedingsvezels!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 02-06-2012

Wat leuk! Dit wil ik wel eens proberen, heb hem dus meegenomen. Dank je wel. Groetjes, Laura

mmwaarts avatar
mmwaarts 02-06-2012

Heb je recept vanmiddag gemaakt met cajunkruiden. Erg lekker! Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten