Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Koude Avocadosoep

Koude Avocadosoep

Door: leonardernest

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-1999

Ingrediënten 4 personen


2 avocado's
1 tomaat gepeld en van zaadlijst ontdaan.
1 ui
1 teentje knoflook
sap van 1/2 citroen
1 liter kippenbouillon
2 dl. magere yoghurt
zout, witte peper, nootmuskaat en paprikapoeder


Verder heb je nodig


Staafmixer, eventueel keukenmachine


Een frisse soep voor op een warme dag.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui en knoflook in plakjes snijden en met de bouillon, tomaat en kruiden opzetten en gedurende 30 minuten zachtjes laten koken.
De bouillon laten afkoelen.
De avocado's van schil en pit ontdoen en samen met citroensap het vruchtvlees pureren met Keukenmachine of staafmixer.
De afgekoelde bouillon met staafmixer fijnmaken.
Bouillon, avocadopuree en yoghurt samenvoegen en even met de garde alles goed door elkaar roeren.
Laat de soep nog tenminste 1 uur in de koelkast staan en serveer hem goed koud.
Eventueel kan men enkele dobbelsteentjes avocado opzij leggen om als garnituur aan de soep toe te voegen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leonardernest
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top