Glutenvrije cupcakes

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2012

Glutenvrije cupcakes gemaakt met rijstmeel.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 125 gram zachte boter (plantenmargarine van bv AH voor lactosevrij)
  • 125 gram (riet)suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk (vruchtensap / citroensap voor lactosevrij)
  • 75 gram rijstmeel
  • 50 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
  • 4 gram bakpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cupcake bakblik / muffin bakblik en caisses (papieren cakevormpjes voor in het bakblik)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Plaats de caisses in het cupcake bakblik.

Bereidingswijze

  • Mix de boter en de suiker in een kom tot een licht gekleurde, luchtige massa.
  • Voeg de eieren en de melk toe en zeef het meel en het bakpoeder erover.
  • Klop nog even tot het een glad beslag is, niet mixen!
  • Verdeel het beslag over de caisses en zet de bakplaat in het midden van de oven.
  • Standaardcakes: ca 20 minuten bakken.
  • Minicakes: ca 15 minuten bakken.
  • De cakes moeten in het midden stevig aanvoelen.

Bron

http://glutenvrijerecepten.come2me.nl/cupcakes-en-muffins/

Serveertip

Vervang een deel van het suiker door een zakje vanillesuiker. en Voeg evt. voor een extra vanille smaak 1 tl vanille extract toe.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Rojo11 avatar
Rojo11 21-11-2013

Mmmm heerlijk deeg Moet nog wachten tot t uit de oven komt maar t deeg is vast geslaagd Had ipv rietsuiker slechts 20 Gr. Palmsuiker gebruikt Ipv magarine Roomboter En ipv rijstmeel, rijstmeel vanille een variant voor babies waarmee je een pyamapapjes maakt Van alles de helft en heb 10 heerlijke kleine muffins. Het ruikt lekker, smaakt heerlijk en gezond(er)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten