Groenten Tajine op z`n Berbers
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 17-03-2012
Ingrediënten 4 personen
- 2 grote vleestomaten
- 1 grote ui
- 3 middelgrote aardappelen
- 1 koolraap
- 3 wortelen
- 2 courgettes
- 1 kopje erwten
- 1 kopje water
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 3 takjes tijm
- ½ tl kukurmapoeder
- 1 el rozemarijn
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl zout
- ¼ tl peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 232,82 kcal |
Koolhydraten | 29,20 g |
Eiwitten | 7,69 g |
Vetten | 8,02 g |
Benodigdheden
TajineVoorbereiding
- Snij de tomaten en ui in plakjes
- Snij de aardappels in blokjes
- Schil de koolraap en snij in blokjes
- Snij de wortelen en courgettes in langwerpige plakken
- Hak de teentjes koflook
Bereidingswijze
- Als u gebruik maakt van een Tajine om dit gerecht te koken zorg ervoor dat u de warmte laag houdt
- Doe de olijfolie in de tajine, voeg de uien toe en laat ze gedurende 10 minuten garen
- Leg de groenten dakpansgewijs in de Tajine. Eerst de groenten die een langere tijd om te garen (aardappelen en rapen) en voeg dan de rest (wortels,courgette, tomaten en groene erwten) toe.
- Meng alle kruiden en de knoflook in het kopje water en giet dit over de groenten
- Bedek de tajine en laat de groenten 1:30-02:00 uur smoren. Van tijd tot tijd wat kookvocht eroverheen gieten.
- Haal de deksel van de tajin als de groenten gaar zijn en laat nog 15 minuten de saus indikken
Bron
Youtube
Serveertip
Serveer met brood.
Voeg eventueel kip toe.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties