1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kaasballetjes

Kaasballetjes

Door: francoise

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-1999

Ingrediënten 8 personen


125 gram boter1 mespunt zout1 mespunt peper3 eidooiers100 gram geraspte kaas300 gram bloem.


Verder heb je nodig


Een flinke komeen (houten) lepeleen weegschaaleen ingevet bakblik.


Heerlijk bij een glaasje wijn of bowl !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer boter, zout en peper tot een romige massa is verkregen. Roer dan de eidooiers er een voor een door.Voeg de geraspte kaas met de bloem erdoor.Laat de massa 15 minuten opstijven op een koele plek.Rol het deeg uit tot een lap, op een met bloem bestoven ondergrond.Snijd de lap in gelijke stukjes en rol daar balletjes van. Leg deze op het bakblik met 2cm. tussenruimte.Deuk met je duim het bolletje in en bak de bolletjes in 20 minuten goudbruin op 175? Celsius (350? Fahrenheit).

Serveertip

Lekker bij een glaasje wijn.
>>> Kaasballetjes smaken fijn bij feestelijke avonden ! >>>



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francoise
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top