Kiplekkere Mangosalade (voor bij een zomerse rose)

  • Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Kiplekkere Mangosalade (voor bij een zomerse rose)

    Kiplekkere Mangosalade (voor bij een zomerse rose)

    Kiplekkere Mangosalade (voor bij een zomerse rose)

Gegarandeerd succes op een zomerse dag!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3 kipfilets
2 mooi rijpe mango`s
geitenkaas
veldsla
pijnboompitjes en gehakte bruine amandelen
verse thijm takjes
semi zontomaatjes (niet helemaal gedroogd)
ketjap
spaans pepertje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het lekkerste is als je eigengemaakte ovengedroogde tomaatjes maakt (cherrytomaatjes halveren, met rietsuiker en italiaanse kruiden bestrooien en op een bakplaat ruim een uur in de oven op 60-80 graden).
Kip marineren in ketjap en het spaanse pepertje (pitjes eruit)

Bereidingswijze

Doe de veldsla in een grote schaal. Schil en snijd de mango in mooie grove stukken en doe deze in ook in de schaal en roer een klein beetje om zodat het mangosap
Voeg de gedroogde tomaatjes toe (naar smaak) en roer dit even om zodat alle sappen en smaken mooi bij elkaar komen.

Bak vervolgens de kip goudbruin (en mals!)en rooster de gehakte amandelen en pijnboompitjes. Doe de nog warme kip ook in de schaal en schep tweemaal. Strooi hier wat gebrokkelde geitenkaas over en de amandelen en pijnboompitjes en als laatste rits je er wat thijm overheen.


Serveertip

Lekkere zomerse snelle salade. Serveer met rose en een lekker stuk boerenbrood of focaccia.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Little_Kitt avatar

Doorsturen

Home Recepten