lamsbout uit de tahine

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2012
  • lamsbout uit de tahine

    Lamsbout uit de tahine

    Lamsbout uit de tahine

Heerlijke stoofpot voor mooie gelegenheden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1½ pond lamsbout
1 blik tomatenblokjes
1 aubergine
1 courgette
theelepel parikapoeder
theelepel cayenne peper
½ theelepel kaneel
theelepel komijn
1 boekje saffraan (bij Ken of bij mij)
zout, peper
bosje koriander
eetlepel room/blueband keukenroom oid
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
tahine

Voorbereiding

Laat de (islamitische) slager een mooie lamsbout in stukken zagen (5x5x5)

Bereidingswijze

vlees in stukken, olijfolie in de tajine, vlees erbij, even hoog vuur totdat vlees is aangebraden, alle kruiden erbij, alles groenten erbij, wachten tot het enigszins pruttelt, vuur lager dan laag (plaatje of zo). Even zien of er een beetje water bij moet. Urenlang laten pruttelen (vlees meot van botten afvallen), vlees eruit, groenten in de blender, terug in tajine, room erbij, koriander eroverheen knippen .

Serveertip

met Marokkaans brood, verder niks.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten