Zomerse paksoistamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-03-2012
  • Zomerse paksoistamppot

    Zomerse paksoistamppot

    Zomerse paksoistamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen geschild, in gelijke stukken gesneden
zout
150 ml karnemelk
1 el boter
1 el grove mosterd
1 grote paksoi gewassen, fijngesneden
200 g jonge of belegen komijnekaas in kleine blokjes
vers gemalen peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1.Breng de aardappelen in water met zout aan de kook en kook ze in ca. 25 min. gaar.
2.Giet het kookvocht af, zet de pan terug op een laag pitje en stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de karnemelk, boter en mosterd toe en roer alles goed door elkaar.

Bereidingswijze

3.Voeg de paksoi toe aan de aardappelpuree en meng alles goed door elkaar.
4.Breng het gerecht op smaak met zout en vers gemalen peper en meng er de kleine blokjes kaas doorheen

Bron

jumbo

Serveertip

Verdeel de stamppot over vier diepe borden en serveer direct

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

YaaMansa avatar
YaaMansa 21-03-2012

Bedankt Dirk. Net wat voor mijn moeder. Die houdt niet van melk, maar karnemelk moet lukken. Groetjes, Rita.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten