Zweedse Sandwichtaart

  • Scandinavisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Zweedse Sandwichtaart

    Zweedse Sandwichtaart

    Zweedse Sandwichtaart

  • Zweedse Sandwichtaart

    Zweedse Sandwichtaart

    Zweedse Sandwichtaart

  • Zweedse Sandwichtaart

    Zweedse Sandwichtaart

    Zweedse Sandwichtaart

  • Zweedse Sandwichtaart

    Zweedse Sandwichtaart

    Zweedse Sandwichtaart

Meestal probeer ik eerst een recept uit voordat ik het op internet zet. Deze keer gaat me dat niet lukken. Toch lijkt me dit zo`n heerlijk recept dat ik het toch met jullie wil delen. Ik hoor graag jullie reacties.

Deel dit recept

Ingrediënten
Broodmix

In het originele recept staat dat je haringmousse nodig hebt. Bij mijn weten heb je dat hier niet. Ik weet wel dat er zalmpate bestaat (AH). Maar misschien is een gerookte makreel salade ook wel erg lekker. Wanneer iemand een ander idee heeft dan hoor ik het graag.

Plakjes komkommer
Gerookte zalm
Mosterd dressing
IJsbergsla
Roomkaas met zure room
Gekookte eieren
Platte Peterselie
Radijsjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm

Bereidingswijze

Bak eerst het brood in een ronde springvorm.
Kook de eieren.
Wanneer dit klaar is snijdt je het brood in drie lagen (zie foto)
Beleg de eerste laag brood met de vismousse/salade. En leg daarop de plakjes komkommer.
Je legt de tweede laag brood op het eerste en belegt dit met gerookte zalm. Daarop giet je de mosterddressing naar smaak.
Hierop leg je de ijsbergsla.
Leg nu de laatste laag op de andere twee.
Mix de roomkaas met een deel zure room door elkaar en besmeer de taart ermee.
Decoreer de taart met plakjes gekookte eieren, platte peterselie, radijsjes, komkommer en zalm. En de taart is klaar.
Voor de stappen zie ook de foto`s.

Bron

http://paninihappy.com/celebrating-4-years-with-a-smorgastarta/

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

margo10 avatar
margo10

Doorsturen

Home Recepten