Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

  • Multi-cultureel,
  • 30-60 min.
  • Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

  • Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

  • Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

  • Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

  • Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

    Ouderwets lekkere gehaktballen in jus

Deze combinatie van ouderwets gehaktballen en jus, wekt bij mij nostalgische herinneringen op.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR GEHAKTBALLEN:
500 g half om half gehakt
1/2 t peper
1 t zout
mespunt nootmuskaat
mespunt kerrie
mespunt aromat
mespunt paprikapoeder
1 geklopt ei
1 snee witte brood zonder korst
melk voor weken van brood
bloem
50 g boter of margarine voor bakken van ballen en maken van jus

MAKEN VAN GEHAKTBALLEN:
1. Week het wittebrood in een scheutje melk.
2. Doe het gehakt en de smaakstoffen in een glazen schaal.
3. Meng met een vork alle smaakstoffen en het uitgeknepen wittebrood door het gehakt. (niet teveel brood)
4. Vorm met schone handen van het gehakt twee ballen per persoon. (iets platdrukken)
5. Haal gehaktballen licht door bloem en schud goed af.
6. Verhit in een braadpan de margarine en braad de gehaktballen in de matig hete margarine bruin.
7. Doen gehaktballen in een stoofpan en maak verder gaan met jus.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR JUS:
50 g gerookte spek, in reepjes gesneden
150 g champignons, in plakjes (ik gebruik kastanje en wit gemengd)
3 sjalotten, fijn
40 g tomatenpuree
150 ml rode wijn
100 ml runderbouillon
laurierblad
takje tijm
2 kruidnagels
1 t kerrie
zout
peper
suiker (indien het nog te zuur is)

MAKEN VAN JUS:
1. Bak spekjes in over gebleven vet van gehaktballen tot knapperig en haal uit pan.
2. Fruit sjalotten tot zacht en bak champignons op middelhoog vuur mee tot gekleurd. (voeg iets vet toe als het dreig te droog te raken)
3. Voeg nu de tomatenpuree erbij en laat in 3 min. ontzuren.
4. Voeg de rode wijn, laurierblad, tijm, kruidnagels, kerrie, zout en peper erbij en breng aan kook.
5. Voeg jus bij gehaktballen en laat gehaktballen voor 30-40 min. in jus garen.
6. Verwijder laurier, kruidnagels en tijm en serveer saus bij gehaktballen.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Eten met
Eten met Aardappel-spinaziepuree en Servische worteljes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten