Surinaams Gehakt

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2012
  • Surinaams Gehakt

    Surinaams Gehakt

    Surinaams Gehakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond gehakt
2 uien
2 tomaten
2 teentjes knoflook
zout en peper
1 theelepel koriander
1 theelepel laos
1/2 theelepel gemberpoeder
1 eetl tomatenpuree
3 eetlepel zoete ketjap
1 kopje water
1 takje peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Op een laag vuurtje het gehakt rul bakken zonder vet. Voeg daarbij de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze bij het gehakt.

Bereidingswijze

Zorg er als roerende voor dat de uitjes mooi Surinaams bruin worden.
Voeg dan de koriander, laos, gemberpoeder, tomatenpuree, ketjap en een kopje water toe aan het gehakt en laat dit alles afgedekt, 5 minuten sudderen.
Breng het op smaak met fijn geknipte peterselie en wat zout en peper.

Bron

janice

Serveertip

Serveren met rijst, atjar tjampoer of gebakken banaan.

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 13-01-2015

Leuk om een keer te maken en best lekker, maar ik vind het niet een recept om te bewaren om vaker te maken.

jessic avatar
jessic 16-03-2012

Goed recept, ik neem het graag mee. Dank je!

`paulina avatar
`paulina 14-03-2012

ik neem hem mee,lijkt me een heerlijk recept!!! bedankt janice.!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten