Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

Door: RobVergouwe

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2012

Ingrediënten 4 personen


1 paprika
3 tomaten
1 sneetje witbrood
2 eetl olijfolie
1 eetl witte balsamico azijn
enkele druppels tabasco
100 g feta in olijfolie
zout en peper
1 theel Provencaalse kruiden


Verder heb je nodig


Staafmixer
Mixkom of glazen schaal
Amuseglaasjes

Heerlijk! gemaakt door pwiggers!

Amuse in een glaasje van paprika, tomaat, feta, olie, balsamicoazijn en kruiden.
Afhankelijk van de hoeveelheid tabasco pittig.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de paprika en snijd deze in 4 parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de uiteinden af, zodat ze plat kunnen liggen.
Leg deze het bakblik onder de grill in de hoogste stand totdat er zwarte blazen op komen.
Doe de paprikaparten in een plastic zak en laat ze afkoelen.
Haal vervolgens de velletjes eraf en snijd ze in blokjes.
Breng in een steelpan water aan de kook.
Snijd een kruisje in de tomaten bij het kroontje en dompel ze even in het kokende water, zodat de velletjes los komen te zitten.
Verwijder de velletjes en snijd de tomaten in parten.
Verwijder het zaad en de harde kern.
Snijd het brood zonder korst in blokjes en doe dat samen met de stukjes tomaat en de paprika in een schaal.
Maal dit fijn met een staafmixer en voeg tevens de olijfolie en de balsamicoazijn toe tot het een mooie gladde massa is geworden.
Maak het geheel op smaak met peper, zout en tabasco.
Doe de gazpacho in amuse glaasjes.
Snijd de blokjes feta door midden en leg deze op de gazpacho.
Werk het geheel af met wat Provencaalse kruiden.

Serveertip

Serveer met een droge witte wijn.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RobVergouwe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top