Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-03-2012
  • Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

    Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

    Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

Amuse in een glaasje van paprika, tomaat, feta, olie, balsamicoazijn en kruiden.
Afhankelijk van de hoeveelheid tabasco pittig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 paprika
3 tomaten
1 sneetje witbrood
2 eetl olijfolie
1 eetl witte balsamico azijn
enkele druppels tabasco
100 g feta in olijfolie
zout en peper
1 theel Provencaalse kruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer
Mixkom of glazen schaal
Amuseglaasjes

Bereidingswijze

Was de paprika en snijd deze in 4 parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de uiteinden af, zodat ze plat kunnen liggen.
Leg deze het bakblik onder de grill in de hoogste stand totdat er zwarte blazen op komen.
Doe de paprikaparten in een plastic zak en laat ze afkoelen.
Haal vervolgens de velletjes eraf en snijd ze in blokjes.
Breng in een steelpan water aan de kook.
Snijd een kruisje in de tomaten bij het kroontje en dompel ze even in het kokende water, zodat de velletjes los komen te zitten.
Verwijder de velletjes en snijd de tomaten in parten.
Verwijder het zaad en de harde kern.
Snijd het brood zonder korst in blokjes en doe dat samen met de stukjes tomaat en de paprika in een schaal.
Maal dit fijn met een staafmixer en voeg tevens de olijfolie en de balsamicoazijn toe tot het een mooie gladde massa is geworden.
Maak het geheel op smaak met peper, zout en tabasco.
Doe de gazpacho in amuse glaasjes.
Snijd de blokjes feta door midden en leg deze op de gazpacho.
Werk het geheel af met wat Provencaalse kruiden.

Serveertip

Serveer met een droge witte wijn.

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 25-07-2013

ik ga hem bewaren en zeker en keer maken gr esther

pwiggers avatar
pwiggers 23-07-2013

Je gazpacho was verrukkelijk! Ik heb oranje paprika gebruikt. Erbij een hapje van bladerdeeg van een vulling van roomkaas met stukjes paprika. Het was een toppertje! Bedankt.

pwiggers avatar
pwiggers 04-01-2013

Leuk recept. Trekt me zeker aan! Bedankt voor je reactie Louise en jij bedankt voor het recept! Ga dit zeker maken. Groetjes, Petra

alidada avatar
alidada 04-01-2013

Dit recept op 1e kerstdag gemaakt voor ons twee. Alle ingrediënten door twee gedeeld en verder het recept precies gevolgd. De tabasco zorgde voor de nodige pit en het viel goed in de smaak.Ik zal dit beslist meer maken. Dank je wel voor het delen. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten