Pasticcio di Crespelle (Pannenkoeken Ovenschotel)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-03-2012
  • Pasticcio di Crespelle (Pannenkoeken Ovenschotel)

    Pasticcio di Crespelle (Pannenkoeken Ovenschotel)

    Pasticcio di Crespelle (Pannenkoeken Ovenschotel)

  • Pasticcio di Crespelle (Pannenkoeken Ovenschotel)

    Pasticcio di Crespelle (Pannenkoeken Ovenschotel)

    Pasticcio di Crespelle (Pannenkoeken Ovenschotel)

Een heerlijke ovenschotel van pannenkoeken a la Italiana!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Ik geef ook de ingredienten van de pannenkoeken erbij, aangezien kant en klare pannenkoekenmix hier in Italie niet verkrijgbaar is. Maar je kan het natuurlijk doen met een kant en klare mix!
Voor de pannenkoeken:
125 gr bloem
2 eieren
200 ml melk
60 gr boter
zout

Voor de vulling:
400 gr diepvries spinazie
1 ui
200 gr tomatenblokjes
1 takje basilicum
1 ei
200 gr ricotta
80 geraspte Grana Padano of Parmigiano
4 el olijfolie
zout peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak het beslag voor de pannenkoeken; zeef de bloem in een flinke kom en voeg de losgeklopte eieren toe. Klop/meng goed met een vork of met een handklopper zodat je een deeg zonder klontjes krijgt. Maak op smaak met zout en voeg al mengend de koude melk toe. Smelt de boter zonder dat ze bruin wordt, en voeg ook deze aan het beslag toe. Bedek de schaal met plastic folie en laat het beslag voor minstens een uur in de koelkast rusten, en roer af en toe door om het beslag goed vloeibaar te houden.

Bereidingswijze

Kook de nog bevroren spinazie in een grote pan met 100ml water voor 10 min. Giet af en knijp goed uit, en snijd ze fijn. Doe ze in een grote kom en voeg de ricotta, de parmigiano, het losgeklopte ei, zout en peper toe.
Pel en snipper de uit en laat hem even fruiten in een pan met de olie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat tien minuutjes zachtjes borrelen.
Maak nu de pannenkoeken, in een pan met een beetje boter en probeer ze aardig dun te maken. Maak al het beslag op, en vet bij elke pannenkoek de pan in met een beetje boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
Bedek de bodem met een laag pannenkoeken, en doe hierover een laag van het ricotta/spinazie mengsel. Doe hierover een paar lepels tomatensaus overheen en dek af met een laag pannenkoeken. Herhaal deze procedure nog een keer en dek weer af met de pannenkoeken. Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de oven.
Verdeel over de gebakken ovenschotel een paar lepels tomatensaus en bestrooi met basilicum.

Bron

Een oud kooktijdschrift met recepten voor Pasen (Cucinare Bene)

Serveertip

Verdeel in porties en serveer eventueel met de overgebleven tomatensaus en basilicum.
Lekker met een salade, maar geweldig met een insalata caprese (tomaten, mozzarella en basilicum)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten