Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Thaise viscakejes (amuse)

Thaise viscakejes (amuse)

Door: planco

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2012

Ingrediënten 10 personen


250 g kabeljauwfilet
1 limoen
2 cm verse gemberwortel – geraspt
1 eetlepel Thaise vissaus
1 eetlepel Thaise sojasaus
1 ei
2 eetlepels maĆÆzena
2 bosuitjes – in ringetjes
1 rode peper – zonder zaadjes en in reepjes
4-5 eetlepels roerbakolie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ĀŗC. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Hak de vis in heel kleine stukjes. Meng de vis in een kom met 1 eetlepel limoensap, limoenrasp, gember, vissaus, sojasaus, ei, maĆÆzena en de helft van de bosui en rode peper.

Bereidingswijze

Vet een muffinvorm met holtes van 3-4 cm royaal in met roerbakolie en schep het vismengsel erin. Strooi de rest van de bosui en peperreepjes erover. Druppel er nog wat olie over en bak de viscakejes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Serveer de viscakejes lauwwarm op een blaadje sla. Lekker met mangochutney of een dipsausje van sojasaus en limoensap.

Tip: Vervang de kabeljauw door tilapia- of meervalfilet. Maak deze viscakejes ook eens van gepelde tijgergarnalen, of vervang de helft van de vis door garnalen.

Bron

Visrecept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top