Vrolijke garnalen

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-03-2012
  • Vrolijke garnalen

    Vrolijke garnalen

    Vrolijke garnalen

Vrolijke garnalen met Basmatirijst
Voor 2 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr Grote Garnalen
1 prei
1 spaansepeper
1 winterwortel
1 rode paprika
1 rode ui
2 tenen knoflook
basmatirijst
koriander
Dille
zoetzure saus
maizena
zout
water
4 eetlepels olijf olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Koksmes
Wok
Rijstkoker
Steelpan

Voorbereiding

Snij de winterwortel en de paprika in mooie dunne repen.
Snipper de ui, peper en knoflook klein.
Snij de prei door de helft en maak hem schoon. Daarna kun je hem schuin snijden in stroken van ongeveer een 1/2 cm. Haal de koppen van de garnalen en zet die in een klein pannetje met water en zout op en laat dat lekker in koken tot een mooi gezeefd visfond.
Snij de koriander en de dille erg fijn.

Bereidingswijze

Doe de rijst met de dille,koriander en een snuf zout in de rijstkoker en kook dit tot hij gaar is.
Doe de olijfolie in een wok en fruit de uien en de peper aan. Voeg daarna de garnalen en de knoflook toe onder voordurend omscheppen tot de garnalen mooi roze worden.Voeg daarna de groenten toe en roerbak dat 3 minuten. Voeg de prei toe en laat deze nog 2 minuten mee bakken. Maak in tussen een sausje van de zoet zure saus, visfond 1 1/2 dl en 1 theelepel maizena. Voeg de saus toe en laat hem onder voordurend omscheppen indikken.

Bron

Eigen idee

Serveertip

Lekker met een eenvoudige komkommersalade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten