1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Flan patissier

Flan patissier

Door: buonaforchetta

  • Frans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2012

Ingrediënten


5 eieren
1 liter melk
150 gram poedersuiker
100 maizena, gezeefd
1 vanillestokje, gespleten
230 gram pate brisee (150 gram bloem, 80 gram roomboter, wat ijskoud water)


Verder heb je nodig


2 kommen
pannetje
Taartvorm, ingevet of bekleed met bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de pate brisee:
Doe de bloem in een kom met de in stukjes gesneden boter. Meng goed door elkaar. Voeg wat ijskoud water toe (begin met 1 eetlepel), kneed tot een glad deeg. Maak er een bol van, verpak in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast. Laat daarna nog 10 mintuen op kamertemperatuur rusten.

Bereidingswijze

Verwarm op zacht vuur de melk met het vanillestokje (in de lengte gehalveerd).

Meng in een kom de maizena en de suiker. Klop in een andere kom de eieren los en voeg beetje bij beetje en al kloppend het suiker-maizenamengsel toe. Giet de warme melk (vanillestokje eerst verwijderen) bij het mengsel en meng goed.
Verwarm de oven op 180*c (165 hete lucht).
Rol de pate brisee uit op een met bloem bestoven werkblad. Drapeer het deeg in de vorm. Giet de vulling erin. Laat 50 minuten bakken.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan minstens 2 uur in de koelkast.

Serveertip

Koud serveren.

Bron

Isabel brancq-Lepage



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buonaforchetta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top