Tzaziki (komkommersaus)

  • Grieks, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2012
  • Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

  • Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

  • Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

  • Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

  • Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

  • Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

  • Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

  • Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

    Tzaziki (komkommersaus)

Vandaag de Griekse toverballetjes gemaakt en natuurlijk hoort daar Tzaziki bij .
Ben zelf gaan experimenteren met de hoeveelheden en er is een fantastische komkommersalade uitgekomen.

Wil je een complete Griekse maaltijd dan combineren met onderstaande gerechten.

Klik hier voor de Griekse toverborrelballetjes.
Klik hier voor de Tomatensaus-met-gebakken-courgette.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 middelgrote komkommers
* half bolletje knoflook
* 2 dl yoghurt
(Griekse of Turkse )
* 1 eetlepel olijfolie
(extra vierge)
* 1 theelepel azijn
* 1 dessertlepel Dille
(gedroogd )
* 1 takje Munt
* zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Komkommers schillen en van zaadlijsten ontdoen.
In kleine stukjes schaven.
Komkommers van vocht laten onttrekken.
Yoghurt van vocht laten onttrekken.

Bereidingswijze

Schil de komkommer en verdeel deze in twee helften, rasp met een lepel de zaadlijsten eruit.
Dan in dunne plakjes snijden ik doe dit met een kaasschaaf.
Dan het overtollige vocht laten onttrekken van de komkommers in een vergiet met 1 eetlepel zout en schud de komkommerstukjes dan even om.
Het beste is dit een paar uur van te voren te doen.
Ook de yoghurt in een koffie zakje doen (dit neemt het vocht op wat in de yoghurt zit )en dit enkele uren laten staan.
Als dit alles gebeurd is de yoghurt in een schaal doen de kruiden en knoflook die inmiddels fijn gemaakt zijn erbij wat peper en theelepel azijn.
Eetlepel olijfolie toevoegen en goed door roeren.
De komkommer afspoelen en even in handdoek goed droog maken dan bij de yoghurt toevoegen.
Tot gebruik in koelkast zetten.

Serveertip

Heerlijk bij Griekse gerechten of bij de Griekse toverborrelballetjes.
En de tomaten saus met gebakken courgette.

Smakelijk eten !

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Indopop avatar
Indopop 13-10-2014

Vanavond voor het eerst gemaakt. Wat heerlijk! Deze is zeker voor herhaling vatbaar, dus opgeslagen bij mijn favorieten. Dank je wel! Een echte aanrader dus!

parel62 avatar
parel62 08-03-2012

de Griekse is met 0 procent vet en de Turkse met 3 procent . Dus lekker gezond . Natuurlijk kan je ook de Griekse Yoghurt met room gebruiken, je zit dan wel meteen op een veel hoger vetpercentage

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten