Griekse Aubergineschotel

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Nu eens een andere aubergineschotel dan moussaka

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine (250 gr.), 1 ui, 125 gr. champignons, 1 el olie, 250 gr. gehakt, 1/2 blik gepelde tomaten, mespunt peper, 1 tl tijm, 175 gr. aardappels in schijfjes, 3 el zure room, 2 el gehakte peterselie

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aubergine in plakken snijden en de plakken in vieren. Besprenkelen met zout, even laten staan, afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Ui in ringen snijden, champignons in plakjes. Olie verhitten in een diepe pan. Hierin aubergine, ui en champignons ca. 3 min. op een hoge stand bakken. Gehakt toevoegen en ca. 7 min. rulbakken. Tomaten met het sap, peper, tijm en aardappelschijfjes toevoegen. Aan de kook brengen en 10 min. laten pruttelen. Zo nu en dan roeren. Van het vuur af de zure room erbij doen. Bestrooien met peterselie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tonia avatar
tonia

Doorsturen

Home Recepten