1. Home
  2. Recepten
  3. Mosterdsoep
  4. Mosterdsoep à la Parel

Mosterdsoep à la Parel

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2012

Ingrediënten 4 personen


* 100 gr boter
* 4 eetlepels tarwe bloem
* 1/2 liter halfvolle melk
* 1/2 liter water
* 2 eetlepels grove mosterd
* 100 gr zuurkool
* 1 bakje zuurkool spekjes
* 2 tuinkruiden bouillon tabletten
* 1 pakje Alpo soya
* zout en peper



Mosterdsoep al la Parel
Mosterdsoep al la Parel

Een heerlijk soepje vooraf aan een lunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zuurkool fijn knippen, en spekjes uit bakken.

Bereidingswijze

Boter smelten bloem erbij doen en laten garen.
De melk in scheutejes toevoegen tot er een gladde saus ontstaan.
Het water erbij doen,zelf bepalen hoe dik je de soep wil hebben.
En nog eens goed roeren, pas op voor klontjes.
Al roerende aan de kook brengen en 5 min zachtjes door laten koken.
Mosterd toevoegen, zout en peper en de boillontabletten.
De uitgebakken spekjes in de soep doen.
En de fijn geknipte zuurkool toevoegen.
Als laatste de room culinair erdoor roeren.
En dan niet meer laten koken anders gaat hij schiften.

Serveertip

Lekker met een bruin broodje maar ook vooraf een maaltijd met wild geserveerd of maaltijd met stukje rood vlees.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top