1 rode, 1 groene en 1 gele paprika,
1 courgette,
250 g sjalotten,
1 doosje kerstomaatjes,
500 g champignons,
3 teentjes knoflook,
2 tl gemengde Provencaalse kruiden,
4 el olijfolie
Ovenschaal of braadslee
Een heerlijk groentegerecht! Smaakt ook lekker bij spaghetti met tomaten/gehaktsaus.
Snijd de paprika`s in kwarten, maak ze schoon en snijd ze in repen van 1 cm breed. Snijd de courgette met de schil in de lengte in vieren en daarna in plakjes van 1 cm dik. Pel de sjalotten en laat ze heel. Halveer de kerstomaatjes. Maak de champignons schoon en halveer de grote. Snijd de gepelde knoflook in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe de groenten met de knoflook, de Provencaalse kruiden en de olie in een grote kom en schep goed om. Schep de groenten zo veel mogelijk in één laag in de braadslee of ovenschaal en zet deze voor 30-40 min in de oven.
Boodschappen augustus 1995