Ratatouille uit de oven

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2012
  • Ratatouille uit de oven

    Ratatouille uit de oven

    Ratatouille uit de oven

  • Ratatouille uit de oven

    Ratatouille uit de oven

    Ratatouille uit de oven

Een heerlijk groentegerecht! Smaakt ook lekker bij spaghetti met tomaten/gehaktsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika,
1 courgette,
250 g sjalotten,
1 doosje kerstomaatjes,
500 g champignons,
3 teentjes knoflook,
2 tl gemengde Provencaalse kruiden,
4 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal of braadslee

Voorbereiding

Snijd de paprika`s in kwarten, maak ze schoon en snijd ze in repen van 1 cm breed. Snijd de courgette met de schil in de lengte in vieren en daarna in plakjes van 1 cm dik. Pel de sjalotten en laat ze heel. Halveer de kerstomaatjes. Maak de champignons schoon en halveer de grote. Snijd de gepelde knoflook in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereidingswijze

Doe de groenten met de knoflook, de Provencaalse kruiden en de olie in een grote kom en schep goed om. Schep de groenten zo veel mogelijk in één laag in de braadslee of ovenschaal en zet deze voor 30-40 min in de oven.

Bron

Boodschappen augustus 1995

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten