1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Ratatouille
  6. Ratatouille uit de oven

Ratatouille uit de oven

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2012

Ingrediënten 4 personen


1 rode, 1 groene en 1 gele paprika,
1 courgette,
250 g sjalotten,
1 doosje kerstomaatjes,
500 g champignons,
3 teentjes knoflook,
2 tl gemengde Provencaalse kruiden,
4 el olijfolie


Verder heb je nodig


Ovenschaal of braadslee


Ratatouille uit de oven
Ratatouille uit de oven
Ratatouille uit de oven
Ratatouille uit de oven

Een heerlijk groentegerecht! Smaakt ook lekker bij spaghetti met tomaten/gehaktsaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de paprika`s in kwarten, maak ze schoon en snijd ze in repen van 1 cm breed. Snijd de courgette met de schil in de lengte in vieren en daarna in plakjes van 1 cm dik. Pel de sjalotten en laat ze heel. Halveer de kerstomaatjes. Maak de champignons schoon en halveer de grote. Snijd de gepelde knoflook in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereidingswijze

Doe de groenten met de knoflook, de Provencaalse kruiden en de olie in een grote kom en schep goed om. Schep de groenten zo veel mogelijk in één laag in de braadslee of ovenschaal en zet deze voor 30-40 min in de oven.

Bron

Boodschappen augustus 1995



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ArualB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top