BORRELHAPJES EN AMUSES

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-03-2012

Deel dit recept

Bereidingswijze

PASTEIBAKJES,
Neem hiervoor kleine pasteibakjes.
Vul ze met emmentaler en garneer ze met gerookte zalm of Hollandse garnalen.
8 minuten in de oven en klaar.

KRABMOUSSE:
Maak wat krabsticks fijn in de keukenmachine met room, enkele hardgekookte eieren en sherry zodat er een zachte mousse ontstaat.
Vul hiermee kleine borrelglaasjes en zet er een borrellepeltje in.
Garneer het glaasje met een krabstick of een garnaal.

HAMMOUSSE:
Neem een plak schouderham en enkele hardgekookte eieren en doe dit in de keukenmachine.
Voeg zoveel room toe tot zodat er een zachte mousse ontstaat.
Voeg zout en peper toe naar smaak en een scheutje cognac.
Vul hiermede enkele borrelglaasjes, zet er een borrellepeltje in en garneer de glaasjes met ¼ sherrytomaat.

VISSCHELPJE:
Visschelpje, gevuld met stukje zalm, tijgergarnaal, kabeljauw in een crème fraïche.
8 minuten in de oven en klaar.

OESTERS IN DE OVEN:
12 stuks oesters en steek ze uit met een oestermes.
Maak van de crème fraïche een saus met wat citroensap.
verdeel deze saus over de oesters, strooi er wat geraspte kaas over en zet ze 8 minuten in de hete oven.

SNACKCUPS MET PATÉ en KAAS:
Vul deze met een mengsel van smeerleverworst Aldi, gemengd met cognac en een scheutje room, peper en zout.
Garneer met een stukje rauwe ham.
Neem een aantal hardgekookte eieren, doe die in de keukenmachine en voeg er een flink stukje blauwe kaas bij van de Aldi.
Maak er met behulp van room een zachte mousse van.
Vul hiermede de snackcups en garneer met een stukje ei.

GEVULDE CHAMPIGNONS:
Neem hiervoor grote champignons, voor iedere gast 1 of 2 stuks.
Haal de stelen van de hoeden en doe die in de keukenmachine.
Voeg er wat pijnboompitten aan toe alsmede peper en zout.
Voeg er mascarpone aan toe alsmede crème fraïche zodat er een stevig mengsel ontstaat.
Vul hiermede de champignons en strooi er wat jong belegen kaas over.
Zet de hoeden 20 minuten in de oven en serveer ze.



.

Bron

geen idee

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten