Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. BORRELHAPJES EN AMUSES

BORRELHAPJES EN AMUSES

Door: jean10

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-03-2012

Ingrediënten




Ontdek meer:

Bereidingswijze

PASTEIBAKJES,
Neem hiervoor kleine pasteibakjes.
Vul ze met emmentaler en garneer ze met gerookte zalm of Hollandse garnalen.
8 minuten in de oven en klaar.

KRABMOUSSE:
Maak wat krabsticks fijn in de Keukenmachine met room, enkele hardgekookte eieren en sherry zodat er een zachte mousse ontstaat.
Vul hiermee kleine borrelglaasjes en zet er een borrellepeltje in.
Garneer het glaasje met een krabstick of een garnaal.

HAMMOUSSE:
Neem een plak schouderham en enkele hardgekookte eieren en doe dit in de keukenmachine.
Voeg zoveel room toe tot zodat er een zachte mousse ontstaat.
Voeg zout en peper toe naar smaak en een scheutje cognac.
Vul hiermede enkele borrelglaasjes, zet er een borrellepeltje in en garneer de glaasjes met ¼ sherrytomaat.

VISSCHELPJE:
Visschelpje, gevuld met stukje zalm, tijgergarnaal, kabeljauw in een crème fraïche.
8 minuten in de oven en klaar.

OESTERS IN DE OVEN:
12 stuks oesters en steek ze uit met een oestermes.
Maak van de crème fraïche een saus met wat citroensap.
verdeel deze saus over de oesters, strooi er wat geraspte kaas over en zet ze 8 minuten in de hete oven.

SNACKCUPS MET PATÉ en KAAS:
Vul deze met een mengsel van smeerleverworst Aldi, gemengd met cognac en een scheutje room, peper en zout.
Garneer met een stukje rauwe ham.
Neem een aantal hardgekookte eieren, doe die in de keukenmachine en voeg er een flink stukje blauwe kaas bij van de Aldi.
Maak er met behulp van room een zachte mousse van.
Vul hiermede de snackcups en garneer met een stukje ei.

GEVULDE CHAMPIGNONS:
Neem hiervoor grote champignons, voor iedere gast 1 of 2 stuks.
Haal de stelen van de hoeden en doe die in de keukenmachine.
Voeg er wat pijnboompitten aan toe alsmede peper en zout.
Voeg er mascarpone aan toe alsmede crème fraïche zodat er een stevig mengsel ontstaat.
Vul hiermede de champignons en strooi er wat jong belegen kaas over.
Zet de hoeden 20 minuten in de oven en serveer ze.



.

Bron

Geen idee



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jean10
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top