1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Camembert
  5. Hartige taart met camembert en port

Hartige taart met camembert en port

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2012

Ingrediënten 4 personen


1 eetl. boter
3 rode uien, in ringen
100 ml (glaasje) rode port
2 eetl. rietsuiker
zout en versgemalen peper
8 plakjes deeg voor hartige taart
1 eetl. bloem
1 camembert-kaasje, in dikke plakken
20 gr. grof gehakte walnoten
4 takjes tijm


Verder heb je nodig


Lage taartvorm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de boter en fruit de uienringen op lage stand tot ze lichtbruin zijn. Voeg de port en de suiker toe en laat al roerende inkoken tot de uien stroperig zijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en laat ondertussen het deeg ontdooien (je kunt ook vers bladerdeeg nemen). Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.

Bereidingswijze

Bekleed de vorm met het deeg en druk alle naden goed dicht. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel de uien over de deegbodem en leg hierop de plakken camembert. Verdeel de walnoten en tijm erover en bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.

Serveertip

Lekker met groene salade met druiven.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgrietdijk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgrietdijk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top