Dadel-Walnotencake

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-03-2012
  • Dadel-Walnotencake

    Dadel-Walnotencake

    Dadel-Walnotencake

Niet te zoet, niet te droog, niet te ongezond en erg makkelijk. Bovendien erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten
230 gram dadels zonder pit en in stukjes gesneden. 1 thl bakpoeder, 4 el olie, 250 ml kokend water, 180 gr oerzuiker (of bruine basterd)1 ei, 100 gram gehakte walnoten, 225 gram gezeefd bakmeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer en cakevorm

Voorbereiding

Verwaarm de oven voor op 180 graden.Vet het cakeblik in en leg op de bodem een passend stukje bakpapier.

Bereidingswijze

Doe dadels, bakpoeder, olie en het water in een pannetje en laat 5 min zachtjes koken.
Klop het ei met de (basterd of oer)suiker iets luchtig. Voeg de bloem toe en roer om. Het water met inhoud en de noten erbij. Nogmaals omroeren. Het mengsel in de vorm gieten en 0ngeveer 55 min bakken.

Bron

vrij bewerkt Delicious recept

Serveertip

Storten op een mooie schaal en in plakken serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten