Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Apfelstrudel
  5. apfelstrudel

apfelstrudel

Door: patisjeetje

  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2012

Ingrediënten 4 personen


200 g bloem
100 g boter, gesmolten
4 appels friszoet (bijv. jonagold), geschild en klokhuis verwijderd
100 g suiker
50 g rozijnen
1 el kaneel
1 zakje vanillesuiker (pakje 10 zakjes)
1 tl gemalen kruidnagel
3 el citroensap
1 bakje amandelschaafsel (55 g)
4 beschuiten, fijngemalen


apfelstrudel

De echte apfelstrudel om zelf te maken, heerlijk met bolletje ijs.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1. Breng een pan water aan de kook. Meng 100 g bloem, 50 g boter, 120 ml lauwwarm water en 1 mespunt zout. Voeg de rest van de bloem toe en kneed met de hand soepel. Schenk het kookwater uit de pan. Leg bakpapier in de pan en leg het deeg erop. Dek af en laat 90 min. rusten.


Stap 2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de appels in kleine stukjes (brunoise). Meng met de suiker, rozijnen, kaneel, vanillesuiker, kruidnagel, het citroensap en amandelschaafsel.


Stap 3. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 20 x 30 cm. Leg op een passend stuk bakpapier en rek het met de hand verder uit tot 50 x 70 cm, tot het bijna doorzichtig is. Bestrijk royaal met boter. Bestrooi met de beschuit. Verdeel het appelmengsel over de helft en laat 4 cm aan de randen vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol de strudel op met behulp van het bakpapier. Bestrijk met de rest van de boter.


Stap 4. Leg de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 55 min. in de oven. Laat iets afkoelen. Lekker met poedersuiker en vanille-ijs.

Tags

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patisjeetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top