Thaise Traditionele Tom Yum Kung soep

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.
  • Thaise Traditionele Tom Yum Kung soep

    Thaise Traditionele Tom Yum Kung soep

    Thaise Traditionele Tom Yum Kung soep

Tom Yum Soep heeft naast het feit dat het een van de populairste soepen in Thailand en nabij gelegen landen is, veel voordelen voor de gezondheid door de krachtige combinatie van kruiden en specerijen. In feite is deze Thaise soep momenteel onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, of de soep immuniteitsverhogende kracht heeft en als een natuurlijke remedie kan gelden tegen verkoudheid en griep. Eet smakelijk!!!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ltr kippenbouillon
2-3 kaffir limoenblaadjes, of 1/2 tl limoenschil
2 stengels citroengras, het onderste deel fijngehakt
3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theel. geraspte laos of gember
1 verse rode Spaanse peper, gehakt, of 1-2 tl Thaise chilisaus
royale handvol verse shii-take paddestoelen, in plakjes
sap van 1 limoen
2 eetl. vissaus
1 eetlepel. sojasaus
12 middelgrote tot grote garnalen, gepeld
handvol verse (Thaise) basilicum
eventueel: andere groenten naar keuze: 1 handvol broccoli, kerstomaatjes, of baby paksoi
1 theel. suiker
1/4 kop verse koriander
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3120,75 kcal
Koolhydraten 193,30 g
Eiwitten 130,25 g
Vetten 175,70 g

Bereidingswijze

Doe de kippenbouillon in een grote pan. Voeg het gehakte citroengras en de overgebleven stengels citroengras plus lime bladeren toe. Breng aan de kook.
Als soep kkokt het vuur wat lager zetten. Voeg de knoflook, laos of gember, pepertje shii take, limoensap, de vissaus en de sojasaus toe. Roer goed en laat 3 minuten zachtjes koken.
Voeg de garnalen plus eventuele andere groententoe. Laat de garnalen zachtjes meekoken tot ze roze zijn (ongeveer 3 minuten).
Proef de soep en zoek naar een evenwicht van zout, zuur en pittig. Als de soep niet zout of smaakvol genoeg is, voeg dan 1 eetlepel of meer vissaus of sojasaus toe. Indien te zuur, voeg meer suiker toe. Als de soep te pittig is (Tom Yum hoort pittig te zijn!), voeg dan een beetje kokosmelk toe. Als de soep te zout is, voeg dan nog een scheutje limoensap toe.
De liefhebber kan nog wat Thaise Nam Prik Pao chilisaus toevoegen.
Schep de soep in kommen en leg er een strooi er royaal koriande over. Smakelijk eten!!!

Bron

about.com

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

martien22 avatar
martien22

Doorsturen

Home Recepten