1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Iraanse rijst met groente omelet

Iraanse rijst met groente omelet

  • Iraans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2012

Ingrediënten 4 personen


Iraanse rijst:
2 koppen basmati rijst
Bosje verse koriander
2 uien in ringen gesneden
1 bouillon blokje
1 tl. koriander
1 tl. kaneel
1/2 tl. kruidnagel
1 tl. komijn
1/2 tl. nootmuskaat
1 tl. gember
2 laurierblaadjes
zout
handje rozijnen

Iraanse omelet:
2 grote preien
200 gr. spinazie
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje dille (of 1 el gedroogde dille)
2 teentjes knoflook
6 grote eieren


Verder heb je nodig


Koekenpan die in de oven kan.


Heerlijke gekruide rijst die ook lekker is voor de kids. De omelet is weer eens wat anders door het gebruik van dille.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Iraanse rijst:
Beetje olie verhitte in een pan met de kruiden en bouillonblokje. Rijst toevoegen en dan een paar minuten roerbakken en dan 3 koppen water toevoegen. De verse koriander en rozijnen aan de rijst toevoegen en dan volgens de verpakking de rijst gaar koken. Uien apart bakken en die over de gekookte rijst doen.

Iraanse omelet:
Olie verhitten, prei,spinazie,peterselie, dille en knoflook 5 minuten bakken. Uit de pan halen en af laten koelen. Roer de eieren los met zout en peper en meng het groentemengsel erdoor. Bak de omelet tot de onderkant stevig en knapperig is. Tenslotte de koekenpan nog even 5 min. onder de gril zetten. (want omkeren is nogal lastig)

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jacob21


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jacob21
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top