ovenschotel bloemkool

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2012
  • ovenschotel bloemkool

    Ovenschotel bloemkool

    Ovenschotel bloemkool

"Geleend recept" van mijn moeder, vroeger om de kinderen groenten te laten eten zonder dat de groenten zichtbaar waren anders lustten we het niet. Wij noemden het vroeger: wit eten. Met een scheut ketchup was het vroeger erg lekker zonder dat we zagen/wisten dat we bloemkool aten.
Zelf heb ik het vele jaren later aangepast, opgepimpt, met gerapste kaas en flink wat kerriepoeder.

Deel dit recept

Ingrediënten
- 1 kg aardappelen (iets kruimig)
- 1 grote bloemkool
- 1 zakje geraspte oude kaas
- 2 ons ham in blokjes gesneden
- 2 eieren
- 1 scheut kookroom/koffiemelk
- peper/zout/gedroogde orgegano/1 eetlepel kerriepoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, stamper, 2 kookpannen

Voorbereiding

- schil de aardappelen en snijd ze in blokjes en zet aan met zout in de pan
- maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en zet aan in pan met beetje zout
- meng de 2 eieren met de kookroom de ham en de oregano
- vet de ovenschaal in
- zet de oven aan op 180 graden

Bereidingswijze

- voeg de gekookte bloemkool en aardappelen bij elkaar in een grote kom (of pan) en stamp ze door elkaar samen met de peper/zout en kerriepoeder
- leg een laag aardappel-/bloemkoolmengels in de ovenschaal en verdeel de helft van het eiermengsel erover, herhaal dit nog een keer.
- hou een beetje bloemkool/aardappelpuree over, leg dit als toplaag op de ovenschotel en strooi er rijkelijk oude kaas overheen.
- Nu kan die ca. 30 min. de oven in

Bron

gerecht van moeder

Serveertip

Gebruik een grote kookring om een mooie ronde vorm uit te snijden en leg op bord met eventeel een frisse rauwkostsalade erbij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Myrdiemyr avatar
Myrdiemyr 12-10-2020

Onze dochter van bijna 2 vindt het heerlijk. Dank voor het recept!

Jodelieh avatar
Jodelieh 02-05-2012

GEWELDIG RECEPT! Mijn dochter (2 jaar) vind bloemkool niet echt lekker, meer de textuur dan smaak, maar toch. Bloemkool is een goede gezonde groente. Dit recept vond ze zo lekker dat ze twee keer op heeft geschept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten