1. Home
  2. Recepten
  3. Bami- of Nasischijf/bal

Bami- of Nasischijf/bal

Door: sjors7

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2012

Ingrediënten


Ongeveer 500 gram nasi klaargemaakt op je eigen manier(of bami)
Ik vind het lekker om mijn nasi of bami met gehakt te maken (kant en klaar indisch gehakt van de slager) en ik moet zeggen dit is wel lekkerder voor de nasibal. sambal
ketjap
30 gram boter
35 gram bloem
225 gram bouillion


kant en klaar uit de diepvries

Ik zou schijven maken, dit in verband met het bakken.

Ik zou schijven maken, dit in verband met het bakken.
Kant en klaar

Mooie nasibal!

Mooie nasibal!

Leuke manier om je oude restjes nasi of bami te verwerken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg er voor dat de rijst afgekoeld maar niet heel koud klaar staat.
Zet alle ingrediënten klaar.

Bereidingswijze

Boter smelten, bloem erbij doen en dit even laten garen. Dan voorzichtig en beetje bij beetje de bouillion(water met blokje) erbij. Zorg dat dit een mooie homogene massa wordt en doe er dan voor de smaak wat sambal en ketjap bij. Laat dit ook weer even garen. Doe er dan de nasi bij en laat dit ook even garen. (het hoeft niet te koken)
Dan laten afkoelen (rond een uur) en maak er dan ballen of kroketten of schijven van.
Haal deze door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door het paneermeel.
Laat dit wel even koelen in de koelkast of 1 nacht in de diepvries liggen zodat het een goed geheel wordt.
Frituurpan voorverwarmen op 180°C en lekker bakken.

Serveertip

Lekker met friet, of een salade.

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjors7
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top