Zuurkool op z`n Surinaams

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2012
  • Zuurkool op z`n Surinaams

    Zuurkool op z`n Surinaams

    Zuurkool op z`n Surinaams

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gr aardappelen
1 bouillontablet
500 gr zuurkool (naturel)
1 blikje tomaten puree
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 blikje ananasstukjes
1/2 Madame Jeanettepepertje (meer of minder naar smaak)
Als de Madame Jeanette te heet is kan ook een Spaans pepertje gebruikt worden.
4 eetlepels olie
1 bakje gerookte spekreepjes
1 tl gemalen piment
(Desgewenst serveren met rijst)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar met een bouillontablet. Kook ook de zuurkool gaar.
Bak de spekjes in de olie bruin en haal ze uit de pan.
Bak in het spekvet de ui, de knoflook en het pepertje gaar.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
Voeg de ananasstukjes, de spekjes en de piment toe en warm nog even door.
Doe alles bij elkaar in een pan en roer het voorzichtig door.
Serveer desgewenst met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten