Kipfilet in tomatenroomsaus uit de oven
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Zonder vooraf te bakken gaat de kipfilet, overgoten met de tomatenroomsaus in de oven. Ik heb dit gemaakt als buffetgerecht, maar ook lekker en gemakkelijk als je gasten krijgt.
Ingrediënten 6 personen
3 uien3 teentjes knoflook
1 afgestreken eetlepel oregano
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels (gezeefde bloem)
800 - 1000 gram kipfilet
peper, zout
2 blikjes tomatenblokjes
2 pk room culinair of 400 ml slagroom
4 eetlepels tomatenketchup
peper, zout
2 theelepels suiker
cayennepeper naar smaak
(eventueel 100 gram pittige geraspte kaas)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 537,88 kcal |
Koolhydraten | 16,35 g |
Eiwitten | 44,63 g |
Vetten | 32,18 g |
Benodigdheden
grote ovenschaal
koekenpan of wok
Voorbereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Snij de kipfilet in smalle repen.
Verhit de olie in de koekenpan of wok.
Bak hierin de ui en knoflook glazig.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenketchup, room culinair of slagroom en oregano toe. Breng dit aan de kook en laat dit minimaal 10 minuten inkoken tot de saus goed dik is geworden. Maak de saus op smaak met peper, zout, cayennepeper en wat suiker. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kruid de kipfilet met peper en zout. Wentel de kipfilet door de bloem.
Doe een dunne laag van de saus op de bodem van de schaal. Verdeel hierover de kipfilet. Giet de rest van de saus over de kipfilet.
Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten (afhankelijk van de dikte van de kipfilet) in het midden van de oven tot de kip gaar is.
Serveertip
Lekker met tagliatelle of een andere pasta en ook lekker met rijst.